Caféet & Restaurangen är öppet sommarsäsongen (13. Juni-28. Sept. , Café till 5. Okt.), Jul- och Nyårsperioden (26. December – 6. Jan) samt vintersäsongen (01. Februari – 22. April, Café till 27. April)
Aktuella öppettider:
från 26/12. 2024 till 06./01. 2025 öppnar vi Caféet & Restaurangen för Jul/Nyår. Välkomna!
Från 01/02. till 27/4. öppnar vi Caféet & Restaurangen för vintersäsongen 2025. Välkomna på skidor 😉
Aktuella öppettider & events kommer ni hittar på websidan samt facebook. Vintersäsongens meny finns nedan!
- Kvällsöppet Restaurang på följande dagar:
- 27/12. fredag: à la carte & kvällens special från kl 18-20.30
- 31/12. tisdag: Nyårsupé från kl 18.30. Njut av en 3-rätters-middag med delikatesser från regionen (meny nedan, förbokning behövs)
- 04/01. lördag: à la carte & kvällens special från kl 18-20.30
- Vår kökschef Anette kommer överraska dig med en kvällen special och fina desserter speciell för kvällen. Självklart få man välja ur à la carte-menyn med (se nedan). Vi rekommendera att boka bord!
- Vi har fullständiga rättigheter i restaurangen
Meny vintersäsongen:
- Förrätter
- Rökt viltröra med äpple och pepparrot på tunnbröd 95 kr
- Röra på gravad morot, tångkaviar och dill på tunnbröd vegan 95 kr
- Vegetarisk soppa (enligt dagens erbjudande) veget./vegan/glut.-fri 85 kr
- Blandsallad vegan 65 kr
- Varmrätter
- Kvällens erbjudande (Kött, fisk eller vegetarisk varmrätt) pris se tavla
- Älgfärsburgare med picklad lök, saltgurka, lingondressing, coleslaw och hembakad burgerbröd glut.fri-var. 210kr
- Vegetarisk burger med picklad lök, saltgurka, lingondressing, coleslow och hembakat hamburgerbröd vegan, glut.fri-var. 210 kr
- Köttgryta, bröd och smör glutenfri variant 160 kr
- Vegetarisk soppa (enligt dagens erbjudande) med bröd och smör veget./vegan/glut.fri enligt erbjudande 120 kr
- Sjöstugans rödingsoppa med bröd och smör glut.fri variant 170 kr
- Vegan gulsch med rotfrukter & linser, bröd och veg. smör vegan 150kr
- Matvåffla med rökt renröra (Idre nya sameby), äpple och pepparrot 155 kr
- Matvåffla med gravad morotsröra och tångkaviar vegan 155 kr
- Barnrätter
- Pannkakor med sylt och grädde vegetarisk 55 kr
- Pasta bolognese eller vegetarisk sås 95 kr
- Efterrätter
- Vaniljglass med varma hjortron vegetarisk/vegan variant 85 kr
- Kaka (enligt dagens erbjudande) vegan/glutenfri variant 48 kr
- Sjöstugans söta förförelse (efterrätt enligt dagens erbjudande) pris se tavla
Vi reserverar oss rättigheten att ändra menyn!
- Smårätter
- Smörgås (Surdegsbröd med brie och salami eller brie och tomat vegetarisk) 75 kr
- Sjöstugans fjällbricka
- lokalt: chark från älg & ren (Idre nya sameby) rödingchips och Hansjö-ost, hjortronchutney, tunnbrödchips 130 kr
- veggi: Hansjö-ost, oliver, saltgurka, hjortronchutney, tunnbrödchips vegetarisk 110 kr
I caféet serverar vi våra fråsiga våfflor med hemkokt hjortronsylt, hembakat fikabröd och det finns även alternativ för dom som ha glutenallergi eller vill ha vegansk fikabröd!
Hund är välkommen i serveringen, vänligen prata med personalen för bordsplacering! Tack!
Caféet och serveringen i Sjöstugan har blivit en riktig klassiker och för många återkommande besökare är de frasiga våfflorna med hemkokt hjortronsylt ett måste. Men vi erbjuder också en mängd andra läckerheter som kommer väl till pass, oavsett om du besöker oss under sommar– eller vinterhalvåret.
Restaurangen erbjuder hemalagade lunchrätter, à la carte och middagar, vars dofter får det att vattnas i munnen, både på våra gäster och oss själva. Varje veckodag är det flera lunchrätter på menyn och har du önskemål om att få vegansk mat så ordnar vi det utan problem. Vi satsar på lokala råvaror t.ex. ren från Idre nya samebyn, älg jagad i Härjedalen , ost från Hansjö-mejeri i Orsa, surdegsbröd från Grövelsjöns Fjällbageri, öl från Härjebryggeri samt öl & läsk från Mora bryggeri. Finns möjlighet serverar vi även röding från Grövelsjön. Vi har fullständiga rättigheter i restaurangen.
Vår servering har 50 sittplatser och du kan njuta av fika eller en måltid varje dag under våra långa säsonger. Och samtidigt kan du blicka ut över en fjällvärld som får allt att kännas extra storslaget, som ytterligare en krydda i livet.