Om oss

Sjöstugan drivs av Erik Nisén som är barnbarn till Anna och Jacob Jacobsson som år 1948 byggde det numera klassiska timrade huset. Anna och Jacob hade förälskat sig i den magiska och vidunderliga naturen och bestämde sig för att göra den tillgänglig för fler.

I hela 36 år drev de verksamheten i Sjöstugan innan parets dotter Elisabeth och hennes make Sven-Erik Nisén tog över 1984. Förutom caféverksamhet hyrdes det då ut rum och stugor samt platser för husvagnar och husbilar.

Sjöstugans klassiska och välkända våfflor blev ett begrepp i fjällvärlden och turister återkom år efter år för att bland annat njuta av frasiga våfflor och hemkokt hjortronsylt – allt enligt Elisabeths egna mycket uppskattade recept.

År 2018 tog Erik Nisén över verksamheten från sina föräldrar. Då hade caféverksamheten legat nere i tio år, även om uthyrning av rum, stugor och platser för husbilar och husvagnar var fortsatt mycket populärt. Erik mjukstartade med caféverksamhet under 2018 samtidigt som han renoverade och byggde ut Sjöstugan. Lagom till sportlovsveckorna 2019 kunde caféet öppna fullt ut igen.

De klassiska våfflorna med hortronsylt, enligt mor Elisabeths recept, är en självklar mycket populär klassiker i Sjöstugan. Men även en mängd andra delikatesser erbjuds till gästerna.

Klassiskt, fräscht, mysigt och harmoniskt är det som gäller i Sjöstugan. Här finns 50 sittplatser och utsikten över den svenska och norska fjällvärlden väcker något mycket speciellt i besökarna.

Framtiden ser ljus ut för Sjöstugan och verksamheten ska utvidgas ännu mer. En bastu med panoramautsikt över Grövelsjön och fjällvärlden ska byggas under senare delen av 2021, det är fler uppställningsplatser för husvagnar och husbilar sen sommaren 2020 och soppor har börjat serveras i Sjöstugan. Sju olika vegetariska eller vegansk soppor erbjuds – en unik soppa för varje dag i veckan. Det har blivit en succé som lockat många gäster och Erik planerar för fler enklare lunchrätter framöver.

Det är tveklöst så att Sjöstugan förbereder sig på att ta emot alltfler besökare. Fjällvärlden, stillheten och den vidunderliga miljön lockar, liksom bekvämt boende med personlig service och en känsla som sitter kvar länge. Och så mor Elisabeths klassiska våfflor förstås.

Rulla till toppen